Om mig

Jag heter Theresia Henriksson och är klassiskt utbildad djurhomeopat via Svenskt Center för Klassisk Homeopati i Mora, under åren 2002-2004. Sedan dess har jag arbetat först i mindre skala med att ta emot djur för behandling, och sedan 14 år tillbaka håller jag även i utbildningen till djurhomeopat. 

Jag kom i kontakt med hästsporten som sjuåring och har sedan dess utvecklat mig via ridskola, Svenska Blå Stjärnans djurvårdarutbildningar, hästmassageutbildning via Axelssons, amatörtränarlicens inom travet mm. I år firar jag 44 år inom hästeriet. 
I 14 år arbetade jag på Solvalla travbana samt på Täby galopp (numer Bro Galopp) med säkerheten och innan dess har jag haft anställningar inom säkerhets- samt kontorskonsultsbranschen i många år. 

Min första kontakt med homeopatin inleddes 2001, i samband med att min dåvarande häst fick mag/tarmproblem efter en årlig vaccination, vilket ingen veterinär kunde hjälpa honom med. Jag fick rådet att kontakta en djurhomeopat och denne löste sedemera hästens magproblem med homeopati. Jag gick sedan till samma homeopat med min hund som också blivit dålig efter en vaccination och därefter tappade sin päls. Efter slående resultat på både hund och häst så ville jag lära mig mer om homeopati och ansökte till utbildningen i Mora, där jag gick i två års tid. 

Från att ha haft ridhästar i många år så sadlade jag om till travsporten 2008, då mitt intresse väcktes för trav efter att jag jobbat på Solvalla i några år. 
Jag behandlar alla djurslag men det är övervägande hästar och hundar. Några jag verkligen vill nå ut till är lantbrukare och då gärna mjölkbönder men självklart också får- och getfarmare med fler. Utöver att jag behandlar djur över hela Sverige så har jag också haft patienter i andra länder som USA, Italien, Finland, Norge, Holland med fler, vilket är jätteroligt såklart. Det sprider sig så sakteliga bland djurägare vilket jag hoppas kommer fortsätta framöver.

Något jag också brinner för är kunskapen om hästens mag/tarmfunktion och vilka foder som är lämpliga för hästmagar för bästa optimala hälsa, samt för bästa resultat i tävlingssammanhang, oavsett om det är galopp- trav- eller ridhästar. Näringstillskott tittar jag också närmare på när man konsulterar mig.
Under några år så vikarierade jag som grundskolelärare från åk 1-9 då jag älskar att undervisa och att skriva. Nu och då är jag krönikör i Allt Om Travsport och har skrivit en hel del artiklar i homepatiska tidsskrifter.  


www.almanova.eu hittar du filmen Homeopati och Demokrati av Anna Böhlmark. En film där jag medverkar i ett avsnitt.